Lekkere pompoen rollade met spinazie en feta uit de oven.
Servings 2personen
Voorbereidingstijd 25 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur25 minutenmin
Equipment
Oven
Eetlepel
Bakpapier
Mes
Kom
Rolladetouw
Ingrediënten
1stukflespompoen
2eetlepelspijnboompitten
250gramfijngehakte diepvriesspinazie
75gramfeta
75gramcranberries
1stukrolladetouw
Instructies
Ontdooi de spinazie in een zeef.
Halveer de flespompoen over de lengte en lepelde zaden en draden eruit.
Bestrijk de flespompoen met olie en leg de gehalveerde stukken met de snijkant naar boven op een bakpapier. Bak 40 minuten op 200°C.
Wel de cranberry’s in een kom met warm water voor ongeveer 15 minuten.
Druk het vocht uit de spinazie met een lepel en mix het samen met de cranberry’s en peper en zout in een kom.
Haal de pompoenhelften uit de oven. Hol uit met een lepel (laat nog een dikke rand zitten). Prak het vruchtvlees tot een puree.
Doe het spinaziemengsel in de pompoen helften. Verdeel de feta hierover en bestrooi met de pijnboompitten. Druk het voorzichtig aan met een lepel en verdeel de pompoenpuree over de 2 helften.
Leg de helften op elkaar en bind het vast met rolladetouw. Bak de pompoenrollade nog 20 minuten op 200°C in de oven.