Een bakplaat met chorizo, groenten en garnalen is een heerlijk gerecht dat snel is klaar te maken. Het recept bevat onder andere zoete aardappel, courgette en garnalen. Het is een eenvoudig te bereiden. Eet smakelijk!
Servings 4personen
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 25 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
Oven
Ingrediënten
Gerecht
300gramgarnalen(roerbak)
1stukcourgette
200gramchorizo
400gramzoete aardappel
1stukrode ui
Marinade
1eetlepelolie
1theelepelpaprikapoeder
1theelepelkomijn
1theelepelknoflookpoeder
1snufjezout
Instructies
Verwarm de Oven op 200 °C.
Bekleed een dichte bakplaat of een grote ovenschaal met bakpapier.
Meng de ingrediënten van de marinade in een grote kom.
Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
Snijd de rode ui in kwart ringen.
Snijd de courgette in halve plakken.
Voeg de zoete aardappel, de courgette en de ui toe aan de marinade en roer goed door.
Haal het vel van de chorizo en snijd in dunne plakken (ik doe meestal de dunne plakken nog door de helft).
Verdeel de groente over de bakplaat en verdeel de chorizo hier over.
Doe de bakplaat 20 min in de oven en voeg dan de rauwe gernalen toe en zet nog 5 min terug in de oven.