Bakplaat met Chorizo, groente en garnalen

1.5K

Bakplaat met Chorizo, groente en garnalen

Een bakplaat met chorizo, groenten en garnalen is een heerlijk gerecht dat snel is klaar te maken. Het recept bevat onder andere zoete aardappel, courgette en garnalen. Het is een eenvoudig te bereiden. Eet smakelijk!
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten

Equipment

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Oven

Ingrediënten

Gerecht

  • 300 gram garnalen (roerbak)
  • 1 stuk courgette
  • 200 gram chorizo
  • 400 gram zoete aardappel
  • 1 stuk rode ui

Marinade

  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 snufje zout

Instructies

  • Verwarm de Oven op 200 °C.
  • Bekleed een dichte bakplaat of een grote ovenschaal met bakpapier.
  • Meng de ingrediënten van de marinade in een grote kom.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de rode ui in kwart ringen.
  • Snijd de courgette in halve plakken.
  • Voeg de zoete aardappel, de courgette en de ui toe aan de marinade en roer goed door.
  • Haal het vel van de chorizo en snijd in dunne plakken (ik doe meestal de dunne plakken nog door de helft).
  • Verdeel de groente over de bakplaat en verdeel de chorizo hier over.
  • Doe de bakplaat 20 min in de oven en voeg dan de rauwe gernalen toe en zet nog 5 min terug in de oven.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: snel en eenvoudig, Vis, Vlees, Warm
Close
Imke kookt © Copyright 2020. Alle rechten voorbehouden.
Close