Ga terug

Mini monchoutaartjes

Maak overheerlijke mini monchoutaartjes als dessert, een echte aanrader als je van zoetigheid houdt!
Servings 8 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 30 minuten

Equipment

  • Mixer
  • Steelpan
  • Kleine schaaltjes

Ingrediƫnten

  • 16 stuks bastognekoeken
  • 60 gram boter
  • 250 milliliter slagroom
  • 1 zakje klop-fix
  • 200 gram monchou
  • 1 blik kersenvlaaivulling
  • 8 stuk kleine schaaltjes
  • 8 gram vanillesuiker
  • 50 gram Witte basterdsuiker

Instructies

  • Maal de 16 Bastognekoeken fijn. Smelt de boter en roer door de koekkruimels.
  • Verdeel het koekmengsel over de schaaltjes en druk goed aan met bijvoorbeeld een lepel. Zet het in de koelkast.
  • Mix de slagroom met de klop-fix en de vanillesuiker stijf.
  • Meng de monchou met de witte basterdsuiker en meng dit vervolgens met de slagroom.
  • Haal de schaaltjes uit de koelkast en verdeel het zojuist gemaakte mengsel over de koekbodems. Strijk het mengsel glad en zet 2 uur terug in de koelkast.
  • Verdeel voor het opdienen de kersenvlaaivulling over de toetjes.
Gang: Dessert
Trefwoord: Koud, Zoet