Lemon meringue pie

1.2K

Lemon meringue pie

Maak zelf lekkere lemon meringue pie aan de hand van deze stappen.
Porties 10 personen
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten

Equipment

  • Oven
  • Bakvorm
  • Steunvulling

Ingrediënten

  • 2 theelepels dr. Oetker bakpoeder
  • 200 gram bloem
  • 170 gram suiker
  • 3 stuks eieren
  • 3 grote citroenen
  • 1 pak dr. Oetker banketbakkersroom
  • 1 eetlepel maïzena
  • 120 gram boter
  • 1 stuk springvorm 24 cm
  • 1 zak steunvulling (rijst of keramische bakparels)

Instructies

Taartbodem

  • Meng 200 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, 30 gram suiker en voeg 120 gram boter toe. Snijd de boter met twee messen klein.
  • Klop 1 ei los en voeg toe. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel hier het deeg over en snijd de randen eraf.
  • Leg bakpapier op de taartbodem en vul dit met de steunvulling.
  • Bak de taartbodem 25 minuten op 180°C in de oven en haal na 10 à 15 minuten de steunvulling weg.
  • Haal de taartbodem uit de oven en laat deze helemaal afkoelen.

Lemon curd

  • Pers de citroenen uit tot je 180 milliliter sap hebt. Vul aan met 220 milliliter water.
  • Meng de banketbakkersroom en het citroenmengsel met een mixer op de middelste stand. Na 1 minuut op de hoogste stand mixen tot het een glad mengsel wordt.
  • Laat de banketbakkersroom 5 minuten opstijven in de koelkast.

Meringue

  • Maak de kom vetvrij door schoon te maken met citroensap.
  • Splits de 2 eieren. Gebruik alleen het eiwit. Klop de eiwitten en 70 gram suiker 4 minuten op de hoogste stand. Meng daarna nog eens 70 gram suiker en mix dit samen met de maïzena erdoorheen voor ongeveer 1 minuut. Als je mooie pieken kan maken van het schuin, dan is het stijf genoeg.

Lemon meringue pie

  • Verdeel de lemon curd over de afgekoelde taartbodem.
  • Verdeel de meringue erboven. Probeer met een vork leuke piekjes te maken.
  • Zet de taart 10 minuten in de oven in grillstand op 130°C om de meringue te bruinen. Dit duurt meestal langer dan 10 minuten. Alternatief: brand voorzichtig de toplaag met een crème brûlée brander.
Gang: Dessert
Trefwoord: Koud, Taart, Zoet
Close
Imke kookt © Copyright 2020. Alle rechten voorbehouden.
Close