Lemon meringue pie
Maak zelf lekkere lemon meringue pie aan de hand van deze stappen.
Equipment
- Oven
- Bakvorm
- Steunvulling
Ingrediënten
- 2 theelepels dr. Oetker bakpoeder
- 200 gram bloem
- 170 gram suiker
- 3 stuks eieren
- 3 grote citroenen
- 1 pak dr. Oetker banketbakkersroom
- 1 eetlepel maïzena
- 120 gram boter
- 1 stuk springvorm 24 cm
- 1 zak steunvulling (rijst of keramische bakparels)
Instructies
Taartbodem
- Meng 200 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, 30 gram suiker en voeg 120 gram boter toe. Snijd de boter met twee messen klein.
- Klop 1 ei los en voeg toe. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel hier het deeg over en snijd de randen eraf.
- Leg bakpapier op de taartbodem en vul dit met de steunvulling.
- Bak de taartbodem 25 minuten op 180°C in de oven en haal na 10 à 15 minuten de steunvulling weg.
- Haal de taartbodem uit de oven en laat deze helemaal afkoelen.
Lemon curd
- Pers de citroenen uit tot je 180 milliliter sap hebt. Vul aan met 220 milliliter water.
- Meng de banketbakkersroom en het citroenmengsel met een mixer op de middelste stand. Na 1 minuut op de hoogste stand mixen tot het een glad mengsel wordt.
- Laat de banketbakkersroom 5 minuten opstijven in de koelkast.
Meringue
- Maak de kom vetvrij door schoon te maken met citroensap.
- Splits de 2 eieren. Gebruik alleen het eiwit. Klop de eiwitten en 70 gram suiker 4 minuten op de hoogste stand. Meng daarna nog eens 70 gram suiker en mix dit samen met de maïzena erdoorheen voor ongeveer 1 minuut. Als je mooie pieken kan maken van het schuin, dan is het stijf genoeg.
Lemon meringue pie
- Verdeel de lemon curd over de afgekoelde taartbodem.
- Verdeel de meringue erboven. Probeer met een vork leuke piekjes te maken.
- Zet de taart 10 minuten in de oven in grillstand op 130°C om de meringue te bruinen. Dit duurt meestal langer dan 10 minuten. Alternatief: brand voorzichtig de toplaag met een crème brûlée brander.