S’mores (uit de oven)

78.4K
4 van 2 stemmen

S’mores (uit de oven)

Tijdens mijn bezoek aan Amerika had ik mijn allereerste s'more. Als marshmallow liefhebber was ik meteen verkocht en wilde ik dit thuis natuurlijk namaken! Na wat proberen zijn onderstaande 2 versies het resultaat. Zelf serveer ik de s'mores in kleine 1-persoons schaaltjes maar het is ook mogelijk om het in een ovenschaal voor meerdere personen te maken.
Porties 8 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal

Ingrediënten

  • 180 gram digestive koekjes
  • 75 gram boter
  • 200 gram pure chocolade
  • 1 zak marshmallows

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 °C. Verkruimel de koekjes en verdeel over 8 kleine (ovenbestendige) schaaltjes of 1 grotere ovenschaal.
  • Als je van een wat hardere vettere koekbodem houd kun je eerst 75 gr boter laten smelten en door de koekkruimels roeren. Verdeel dan het koekmengsel over de bodem en druk goed aan en zet in de koelkast. Ik vind dit vaak minder lekker waardoor ik kies om de koekjes enkel grof te verkruimelen (en het gaat een stuk sneller!).
  • Smelt de chocolade au bain marie en schenk over de koekbodem heen.
  • Voor een Quick & Dirty is het ook mogelijk om de chocolade fijn te snijden en te verdelen over de koekbodem, het smelt redelijk goed in de oven!
  • Plaats de marshmallows boven de chocolade (langs elkaar, niet op elkaar) zodat de schaal helemaal vol zit met marshmallows.
  • Zet de schaaltjes / ovenschaal in de oven en houd goed in de gaten. ALs de marshmallows bruin beginnen te kleuren is ie klaar. Dit kost ongeveer 5 minuutjes. Blijf er goed bij want ze kunnen snel te bruin worden!
  • Eet direct als ze uit de oven komen, dan zijn ze het lekkerste (pas op, want het kan heet zijn)!
Gang: Tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: snel en eenvoudig

Join the Conversation

  1. Hoi Linda, wat leuk om te horen dat je het een leuk recept vind! Je kan stap 1-4 zeker van te voren alvast bereiden. Ik doe het zelf soms met stukjes chocolade (stap 4) ipv gesmolten chocolade en dat gaat ook prima. Het duurt dan alleen iets langer in de oven voordat het klaar is. Veel plezier met maken en vooral met het opeten 😉

  2. Leuk recept! Kan ik dit ook vantevoren al voorbereiden denk je? Bv koeskruimels met de chocolade thuis maken, in schaaltjes doen en dan ’s avonds de marshmallows erop en in de oven. Of is de chocolade dan hard?

  3. Ineke Pot says:

    3 sterren
    Makkelijk en snel klaar.
    Erg lekker maar ook heel erg zoet.

  4. 5 sterren
    Super leuk en lekker

Comments are closed.

Close
Imke kookt © Copyright 2020. Alle rechten voorbehouden.
Close