Shakshuka met zoete aardappel
Shakshuka is een heerlijk gerecht dat je op elk moment van de dag kunt eten. Het recept bevat o.a. tomatensaus en eieren. Het is een eenvoudig te bereiden gerecht dat je kunt serveren met brood. Eet smakelijk!
Equipment
- Wokpan
Ingrediënten
- 1200 gram gepelde tomaten
- 600 gram zoete aardappel
- 400 gram spinazi
- 6 stuks eieren
- 300 gram kikkererwten
- 2 stuks uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 stuk rode peper
- 200 gram feta
- 2 stuks avocado's
- 1 theelepel komijn
- 1 snufje ras el hanout kruiden
- 1 zakje peterselie
Instructies
- Verwarm de oven op 180 °C.
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes.
- Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verdeel hier de zoete aardappel over. Besprenkel met een beetje olie en bestrooi met peper en zout. Bak 25 min in de oven.
- Snipper de ui, rode peper en knoflook en fruit deze aan in een grote pan.
- Voeg hier de komijn, paprikapoeder en een snuf ras el hanout aan toe. Roer goed door en voeg dan de gepelde tomaten toe. Prak ondertussen de tomaten met een spatel fijn.
- Voeg na 15 min de spinaze beetje bij beetje toe en laat slinken.
- Als de spinazie geslonken is, voeg dan de zoete aardappelblokjes, de kikkererwten en wat zout en peper toe en roer er goed doorheen.
- Maak in de pan 6 kuiltjes in het mengsel. HIervoor kun je het mengsel het beste verdelen over twee pannen. Breek in elk kuiltje één ei en laat stollen. Het ei stolt sneller/beter als je de pan afdekt.
- Snijd de avocado en de feta in blokjes.
- Serveer de Shakshuka in diepe borden en verdeel de avocado en feta blokjes hierover.