Visburger maken van pangasiusfilet
Visliefhebbers opgelet, dit visburger recept is om je vingers bij af te likken! De met curry gekruide pangasiusfilet in combinatie met tuinerwten en een frisse dressing van citroenmayonaise, maakt dit één van mijn favoriete recepten.
Equipment
- Staafmixer
Ingrediënten
- 1 stuk wit stokbrood
- 350 gram pangasiusfilets
- 70 gram rode currypasta
- 200 gram diepvries tuinerwten
- 1 eetlepel maïzena
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 stuk citroen
- 4 eetlepels mayonaise
- 40 gram waterkers
Instructies
- Snijd aan beide kanten van het stokbrood 7 cm eraf. Maal de kontjes stokbrood grof met een staafmixer. Houd de rest van de stokbrood apart
- Dep de pangasius droog met keukenpapier. Gebruik de staafmixer om de pangasiusfilet samen met de rode currypasta tot grove stukken te malen.
- Meng de vis in een kom met het gemalen brood, de bevroren tuinerwten en de maizena. Maak je handen nat en vorm er 4 burgers van (ca. 10 cm in diameter).
- Bestrijk de burgers met olijfolie en bak deze in 5 min per kant gaar op de tostigrill (of grillpan). De BBQ zou eventueel ook kunnen!
- Pers de citroen uit en roer het citroensap door de mayonaise.
- Snijd het stokbrood in 4 gelijke stukken en halveer ze. Besmeer de onderkant met de citroenmayonaise. Leg daarbovenop de visburger en wat waterkers en dek af met stokbrood.
Notities
Tip: Serveer de visburgers eventueel met een frisse salade.