
Ananasbavarois
Dit ananasbavarois recept stamt af van mijn oma, zo lekker!
Ingrediënten
- 2 blikken Ananasschijven op siroop (á 565 gr)
- 9 stuks Gelatineblaadjes
- 250 gram Suiker
- 500 ml Slagroom
- 5 stuks Eieren
Instructies
- Snij de ananasschijven in kleine stukjes en bewaar het sap. Laat de ananasstukjes goed uitlekken (bv in een vergiet of op keukenpapier).
- Verwarm 0,5 L ananassap met de suiker in een pannetje tot het kookt. Neem dan de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen.
- Week de gelatineblaadjes ca. 5 min in koud water.
- Schenk de verwarmde ananassap in een grote kom.
- Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer 1 voor 1 door het ananassap mengsel.
- Het mengsel moet al roerende helemaal afkoelen. Zet de kom in de koelkast en roer elke 5 min. even door tot het mengsel afgekoeld en stijf is geworden. Het afkoelen duurt ongeveer 1 uurtje.
- Klop de slagroom stijf en roer deze voorzichtig door het ananasmengsel.
- Scheid de eieren, we gebruiken alleen de eiwitten.
- Klop de eiwitten stijf en roer scheppend door het ananasmengsel. Roer niet te lang want dan verliest de bavarois zijn luchtigheid.
- Schep de ananasstukjes er voorzichtig doorheen. Tip: houd een paar ananasstukjes over voor de garnering.
- Laat de ananasbavarois een aantal uur opstijven in de koelkast, het liefst een hele nacht.
Heerlijk maar ik zou er volgende keer veel minder suiker in doen, is nu erg zoet.