Appelmoes
Ik ben echt dol op appelmoes en het verschijnt daardoor ook regelmatig op mijn bord. Alleen heb ik pas na 27,5 jaar zelf appelmoes gemaakt en ik snap niet waarom ik dat nooit eerder heb gedaan. Ik wil nu niks anders meer, het is zo lekker!
Ingrediënten
- 4 stuks Jonagold appels (ca. 1kg)
- 50 gram Suiker
- 1 dl Water
- Kaneel (de hoeveelheid mag je zelf bepalen wat je lekker vindt)
Instructies
- Schil de appels en snijd in kleine stukjes
- Doe de appelblokjes in de pan en voeg 1 dl water toe.
- Kook de appels op middelmatig vuur tot de appelstukjes helemaal tot moes zijn gekookt. Blijf wel continue roeren. Dit kan even duren, ca. 15 min.
- Als de appelblokjes in moes zijn veranderd, zet je het vuur uit en voeg je de suiker en een snufje kaneel toe. Roer goed door.
- Je kan de appelmoes lekker warm eten of laten afkoelen en in de koelkast bewaren.
Lekker recept, aanrader!