Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas

878

Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas

Heerlijke plaattaart van bladerdeeg, belegd met zoete aardappelschijfjes, zongedroogde tomaten en geitenkaas.
Porties 3 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Equipment

  • Oven
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 600 gram zoete aardappelen
  • 1 potje zongedroogde tomaten
  • 2 theelepels koriander
  • 2 theelepels oregano
  • 1 pak bladerdeeg
  • 150 gram geitenkaas

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd deze in dunne plakjes.
  • Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en vang de olie op. Meng 2 eetlepels van de olie met de koriander, oregano, peper en zout. Meng dit door de aardappelen.
  • Leg het bladerdeeg in een vierkant op het bakpapier en druk de randjes aan zodat de bladerdeegvelletjes goed aan elkaar blijven zitten.
  • Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over het bladerdeeg en verdeel de tomaatjes en verkruimel de geitenkaas erboven.
  • Bak in ongeveer 20 minuten gaar in de oven op 200°C.

Notities

Tip: Bak eventueel de overgebleven aardappelschijfjes in de tomatenolie.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: recepten zonder vlees
Close
Imke kookt © Copyright 2020. Alle rechten voorbehouden.
Close