Gevulde courgette met bonen en avocadosalsa
Gehalveerde courgettes uit de oven, gevuld met een mild gekruide bonensaus en lekkere avocadosalsa.
Equipment
- Oven
- Rasp
Ingrediënten
- 2 stuks courgettes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 stuk rode ui
- 190 gram tros tomaten
- 130 gram zwarte bonen
- 130 gram kidneybonen
- 1 stuk avocado
- 1/2 stuk limoen
- 100 gram cottage cheese
- 7 1/2 gram jonnie boer picadillo kruiden (of gebruik: chili, oregano, komijn, peper, knoflook, kaneel)
Instructies
- Verwarm de oven op 200°C. Snijd de courgette in de lengte doormidden en schraap de zaadlijsten eruit met een lepel (bewaar de zaadlijsten!).
- Leg de courgettes op het bakpapier op het rooster. Besprenkel de courgettes met een ½ eetlepel olie en bestrooi ze met peper. Laat de courgettes 20 minuten in de oven garen.
- Snijd de zaadlijsten fijn en de trostomaten in blokjes. Was daarna de bonen met koud water in een vergiet en snipper de rode ui.
- Verhit een pan met olie en fruit een gedeelte van de versnipperde ui (2/3 van de ui!). Voeg vervolgens de fijngesneden zaadlijsten, de helft van de trostomaten, de kruiden, zwarte bonen en kidneybonen toe in de pan. Laat het bonenmengsel 5 minuten pruttelen en zet dan het vuur uit. Roer nu de overige tomaten erdoorheen.
- Snijd de avocado’s in blokjes en meng dit met de overige versnipperde ui. Voeg er vervolgens ½ eetlepel limoensap en limoen rasp aan toe. Breng de avocadosalsa op smaak met peper en zout.
- Vul de courgettes met het bonenmengsel en verdeel de avocadosalsa en de cottage cheese over de gevulde courgettes.
Deze ga ik zeker maken Imke.
Ziet er heerlijk uit