Ovenschotel met wraprolletjes in taco saus
Ovenschotel met wraprolletjes in mild gekruide tomatensaus, gevuld met maïs, zongedroogde tomaat en kipfilet.
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
- Koekenpan
Ingrediënten
- 3 stuks wraps
- 1 handje geraspte kaas
- 12 plakjes kipfilet
- 125 milliliter zure room
- 1 pot zongedroogde tomaten
- 1 blikje maïs
- 2 stuks lente uien
Taco saus:
- 400 milliliter gezeefde tomaten
- 1 stuk ui
- 3 tenen knoflook
- 1/2 theelepel komijn
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel cayenne peper
- 1 eetlepel azijn
Instructies
- Snipper de ui en de knoflook en fruit in een pan. Voeg de cayennepeper toe en roer dit er goed doorheen.
- Voeg vervolgens de komijn, suiker, azijn, peper en zout toe. Roer goed door elkaar en voeg de gezeefde tomaten toe. Laat het geheel 5 minuten pruttelen.
- Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes. Besmeer de wraps met zure room. Beleg met de kipfilet plakjes. Leg daarbovenop de reepjes zongedroogde tomaat en verdeel de mais erover. (Verdeel over 3 wraps) Rol de wraps op.
- Snijd de wraps in rolletjes van ongeveer 3 centimeter dik.
- Vul de ovenschaal met de tacosaus en plaats hier de wraps in (snijkant naar onderen). Bestrooi de bovenkant met kaas.
- Bak in 12 minuten op 200°C in de oven. Snijd ondertussen de lente-ui in ringen en strooi die er na de oven overheen.