Courgette ovenschotel met feta

1.5K

Courgette ovenschotel met feta

Heerlijke courgette overschotel met feta en spekreepjes
Porties 3 personen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 35 minuten

Equipment

  • Koekenpan
  • Oven

Ingrediënten

  • 2 stuks kleine courgettes of 400 gram courgette spaghetti
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 gram feta
  • 1 stuk ui
  • 2 tenen knoflook
  • 125 gram spekreepjes
  • 1 handje cashewnoten
  • 1 snufje Italiaanse kruiden
  • 1 stuk stokbrood of ciabatta

Instructies

  • Snipper de ui en knoflook.
  • Fruit de versnipperde ui en knoflook met de spekreepjes in een pan.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper zout en Italiaanse kruiden.
  • Rasp ondertussen de courgette in slierten. Bak ze vervolgens een paar minuten in de pan.
  • Laat de courgetti uitlekken en voeg toe aan het tomatenmengsel.
  • Giet het mengsel in een ovenschaal en verkruimel de feta en de noten erover.
  • Zet de schaal 10 minuten in de oven op 180°C.

Notities

Tip: Serveer met het stokbrood (eet als bruschetta).
Eventueel ook zonder spek mogelijk. Vul dan het recept aan met een extra hand cashewnoten.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Vlees, Warm
Close
Imke kookt © Copyright 2020. Alle rechten voorbehouden.
Close