Courgette ovenschotel met feta
Heerlijke courgette overschotel met feta en spekreepjes
Equipment
- Koekenpan
- Oven
Ingrediënten
- 2 stuks kleine courgettes of 400 gram courgette spaghetti
- 1 blik tomatenblokjes
- 100 gram feta
- 1 stuk ui
- 2 tenen knoflook
- 125 gram spekreepjes
- 1 handje cashewnoten
- 1 snufje Italiaanse kruiden
- 1 stuk stokbrood of ciabatta
Instructies
- Snipper de ui en knoflook.
- Fruit de versnipperde ui en knoflook met de spekreepjes in een pan.
- Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper zout en Italiaanse kruiden.
- Rasp ondertussen de courgette in slierten. Bak ze vervolgens een paar minuten in de pan.
- Laat de courgetti uitlekken en voeg toe aan het tomatenmengsel.
- Giet het mengsel in een ovenschaal en verkruimel de feta en de noten erover.
- Zet de schaal 10 minuten in de oven op 180°C.
Notities
Tip: Serveer met het stokbrood (eet als bruschetta).
Eventueel ook zonder spek mogelijk. Vul dan het recept aan met een extra hand cashewnoten.