Boeuf Bourguignon (Stoofpannetje)

2.4K

Boeuf Bourguignon (Stoofpannetje)

Goed gevuld stoofpannetje met langzaam gegaard vlees en in runderbouillon gekookte aardappelen met wortels en champignons.
Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten

Equipment

  • Braadpan

Ingrediënten

  • 300 gram sukadelappen of riblappen
  • 200 milliliter volle rode wijn
  • 150 gram spekblokjes
  • 150 gram wortel
  • 2 stuks laurierblaadjes
  • 1 stuk ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 milliliter water
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 blokje runderbouillon
  • 150 gram champignons
  • 200 gram aardappeltjes
  • 1 blikje tomatenpuree

Instructies

  • Verhit een braadpan en bak de spek 5 minuten gaar. Haal daarna de spek uit de pan en laat de olie/vet zitten.
  • Snijd het vlees in blokjes (3 centimeter) en doe in een kom. Voeg peper, zout en de bloem toe en meng het.
  • Bak het vlees tot het een bruine kleur heeft (in de braadpan).
  • Snipper de ui en de knoflook en snijd de wortel in plakjes. Voeg dit toe aan de braadpan.
  • Voeg de tomatenpuree toe en roer erdoorheen. Schenk na een paar minuten de rode wijn erbij en laat de alcohol verdampen. Voeg nu het water, het bouillonblokje en de laurierblaadjes toe.
  • Laat het geheel 2 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan en roer af en toe door.
  • Snijd de aardappel in blokjes en de champignon in plakjes. Voeg dit samen met de spek na 2 uur stoven toe en laat het geheel nog 30 minuten garen.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Vlees, Warm
Close
Imke kookt © Copyright 2020. Alle rechten voorbehouden.
Close